Företagande

Tips när du ska lägga om taket

Takrenoveringen är en av de allra största och viktigaste. Här hittar du några tips för att göra bra val och få ett hållbart och snyggt tak.

Takläggning Stockholm

Du har otaliga firmor att välja mellan och alla marknadsför sig som pålitliga, kunniga och förmånliga. Har du bekanta som äger villa i samma område kan du med god tur få bra tips av dem. Även om det har gått några år sedan någon i just din bekantskapskrets låtit utföra just den här renoveringen, så kan högst antagligen firmorna fortfarande utföra arbeten på samma nivå som tidigare.

Hur hittar du då en pålitlig takläggare till exempel i Stockholm, om du inte får personliga rekommendationer? Takläggare Stockholm runt är generellt väldigt duktiga och branschen i sig är en sådan där du måste ha kunskap för att få utrymme på marknaden. Ett enda dåligt utfört arbete kommer att ge så dåligt rykte att företaget kan bli kortlivat. Följderna av ett bristfälligt tak är nämligen katastrofala för villaägaren.

Många villaföreningar har samlade erfarenheter och tips. Det är ändå helt möjligt att hitta takläggare Stockholm stad såväl som kommun på nätet, utan att bli besviken.

Tidpunkt för takläggning

Det här är kanske den viktigaste faktorn då det kommer till takrenovering. En takläggning ska ske i god tid, innan problem uppstår. Hur vet du då när takläggningen är aktuell? Den tekniska åldern kan vara upp till hundra år för tegelpannor, fyrtio år för plåttak och allt från femton till trettio år för ett modernt papptak. Det är också stor skillnad på olika varianter av pannor, plåt eller papp. En grundregel är att du inte ska hitta minsta tecken på fukt under taket. Sådana tecken kan vara en unken doft, fuktfläckar eller till och med fuktiga material. Upptäcker du att ditt tak redan släppt igenom fukt måste problemet genast bli åtgärdat.

9 smarta tips inför takläggning

Med de här tipsen kommer du en lång bit på vägen. Sedan kan din takläggare hjälpa dig med resten.

  • Välj rätt tidpunkt. Du vill inte byta (och betala) tidigare än nödvändigt men inte heller vänta tills fuktskador uppstått.
  • Be om gratis inspektion. Många erbjuder gratis offerter. Det här är ett bra sätt att ta reda på renoveringsbehov och att ingen föreslår onödiga åtgärder som andra inte nämnt.
  • Satsa på kvalitet. Ett nytt tak höjer värdet på huset och tryggar hållbarheten. Få delar av huset är så viktiga att investera i.
  • Välj material med omsorg. Du är inte nödvändigtvis bunden vid det material du har. Men tänk på att du kan behöva bygglov om du byter.
  • Kräv en tydlig offert. Du vill veta exakt vad som ingår i jobbet. Men du vill också veta hur länge byggfirman tar ansvar för takets hållbarhet.
  • Läs in dig. När valet är gjort bör du ta reda på hur det ska göras, i stora drag.
  • Kräv öppen kommunikation. Du bör följa med jobbet på avstånd och kontrollera att det i stora drag stämmer överens med vad du lärt dig.
  • Passa på att låta skorstenar och hängrännor bli granskade på samma gång.
  • Njut av tryggheten i att ha gjort ett bra val. Belöna dig själv för ditt goda förarbete.

Följer du de här tipsen har du alla förutsättningar för ett bra val och ett gott samarbeta med din takläggare. Den bästa takläggaren är så trygg både i sin kunskap och i kvaliteten på arbetet att allt sker öppet och du är välkommen att ifrågasätta. Dessutom håller hen tidtabellen åtminstone i stora drag. Vidare bör kostnaderna stämma överens med de uppskattade summorna. Kom ändå ihåg att överraskningar kan dyka upp, sådant som ingen kunnat förutse. Alltså är det bra att reservera en reservbudget också, för oförutsedda utgifter.

 

Hur hittar du rätt takläggare?

Bor du i tex Nacka, så söker du på Takläggare Nacka 

Samma sak gäller för tex tyrseö, bara sök i google på takläggare tyresö

Thats it for now! välkommen tillbaka