Maskin och teknik

Tre saker att tänka på för att tvätta bilen på ett bra sätt

Tre saker att tänka på för att tvätta bilen på ett bra sätt

 

Att hålla bilen ren och fin är en viktig del i att bibehålla dess kvalitet och värde. En smutsig och dåligt skött bil minskar ofta i värde och är inte lika attraktiv på marknaden, än vad en ren och välskött bil är. Därför är det viktigt att alltid hålla sin bil i bra skick, oavsett vilken tid på året det är. Ett bra första steg till att hålla bilen ren är att tvätta den. Man kan antingen åka till en bilservice Göteborg och få hjälp att tvätta den, eller göra det själv. Om man ska göra det själv kan man tänka på följande saker.

 

  1. Insidan är lika viktig som utsidan

 

När man tvättar bilen är det enkelt att bara tänka på utsidan, att den ska glänsa och bli riktigt ren. Men många glömmer bort att insidan är minst lika viktig! Om man lämnar in bilen på en rekond rengörs bilen på alla sätt och vis, både invändigt och utvändigt. Gör man det själv kan man börja med att dammsuga och dammtorka insidan av bilen, såväl som att vädra den och putsa rutorna invändigt.

 

  1. Svåra fläckar kan skada lacken

 

Fågelbajs, eller andra riktigt svåra fläckar, kan skada lacken på bilen. Därför är det viktigt att alltid få bort dessa fläckar så fort man upptäcker dem, för att lacken inte ska bli fördärvad. Svårare fläckar kan vara tuffa att få bort själv, men genom att lämna in bilen för en bilrekond kan man få hjälp att få bort dem. innan du besöker tvätten kan det vara en bra ide att besöka någon som kan hjälpa dig byta däck.

 

  1. Kom ihåg underredet och under huven

 

Precis som att bilens insida är viktig att göra rent, är även undersidan viktig! Under bilen finns viktiga delar som måste rengöras för att inte bli förstörda. Likaså under motorhuven. Det är enkelt att torka av under huven med en fuktig trasa, men var försiktig med känsliga delar.